LUONTO1

Kyliemme luonto on erittäin monipuolinen ja tarjoaa elämyksiä niin turistille, kesämökkiläiselle kuin vakiasukkaallekin.

Täällä on karpalosoiden reunustamia metsälampia, solisevia puroja, järven selkävesiä, harjuja ja rotkoja, upeita hiekkarantoja ja kalliojyrkänteitä. Viljavia kuusikoita ja karuja mäntykankaita asustavat metsot ja teeret, taloja ympäröi useimmiten viljavat peltomaisemat. Susia vierailee näillä kylillä harvoin, mutta karhuhavaintoja saadaan lähes joka kesä. Ilves ja petolinnut sen sijaan ovat vakiasukkeja.

Erä- ja luontokeskuksen ympäristö

Rikkarannan kylän kaakkoiskulmalla on Erä- ja luontokeskus, jossa on lukuisia laavuja ja keittokatoksia, virkistyskalastusalue, lasten ja liikuntaesteisten kalakeidas. Alueen järvien kokonaisuudesta muodostuu 12 järven mittainen melontareitti, joka on ahkerassa käytössä läpi kesän. Särkiselän leirintäalueen vieressä on upeat hiekkarannat hyppytorneineen. Vastarannalla on kaupungin omistama Kolmikannan leirikeskus, jossa pidetään lasten leirejä, leirikouluja, juhlia ja erilaisia tapahtumia ympäri vuoden.

Julianan koivu

Julianan koivun tarina pohjautuu Vilho Pennasen sukutietoon. Vuosien 1846-1884 välillä on sukutaulussa merkintä, että Juliana os. Huovinen niminen emäntä kasteli kaskeamisen aikana aikuista koivua, ettei tuli tarttuisi siihen. Nykyisin koivusta on jäljellä kolmen metrin korkuinen
sammaloitunut kanto, josta on kolme kuvassa näkyvän oksan paksuista alaoksaa lahonnut. Nykyiset rikkarantalaiset ovat nähneet koivun elinvoimaisena. Sen ympäri ei kahden miehen syli riittänyt. Julianan koivu löytyy myös maastomerkintänä Suomen peruskartasta. Katso tästä sijainti Kansalaisen Karttapaikka palvelussa.
Juliana_ok1Juliana_ok2